3. 5. 2025   |   svátek má Alexej
 

Hovězí plátky po znojemsku

Název Množství a jednotka
hovězí plátky 4 ks
sladkokyselé okurky 6 ks
cibule 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
olej
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Plátky hovězího masa (kýta, roštěnec) naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí. Na oleji zpěníme cibuli a orestujeme maso. Podlijeme vroucí vodou (1/2l) a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Přidáme nadrobno nakrájené sladkokyselé okurky a dusíme, až je maso měkké. Zahustíme záklechtkou, povaříme ještě pár minut a pokud je třeba, dochutíme půlkou masoxu. Podáváme s rýží nebo kuskusem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Dračí nudličky

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na tenké... zobrazit recept

RECEPTY

Ischelské dortíčky

Postup: Hladkou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a kakao dáme na vál. Přidáme ostatní... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená cuketa

Postup: Cuketu omyjeme a nakrájíme na přibližně centimetr silné plátky. Jádřinec... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka "šupšup"

Postup: Hovězí maso ve vlastní šťávě z konzervy vyklopíme, překrájíme na menší kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Svatomartinská husa

Postup: Pečení husy není nic složitého a takhle ji zvládne i úplný začátečník. Jen je... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

ESHOPY

Gril Muurikka.cz

Gril Muurikka.cz nabízí originální finské grily Muurikka Smoker a...